Heure et Date


Viatge en Gasconha
Los mots sotalinhats dins lo tèxte mandan a un glossari.

L'uòu bolhit al Juranson

La recèpta per 4 personas

çò que vos cal :
12 uòus
2 cullherats a sopa de ceboleta copada fin-fin

pebre del molin
Flor de sal de Guérande
1 veire de Juranson doç
20 cl de crèma liquida

Faire montar la crèma sens sucre coma una "chantilly". Ajustar la sal, lo pebre e lo vin.
Metre al fresc.
Faire cuèire 3 min los uòus dins una cassairòla d'aiga bolhenta.
Levar lo capèl dels uòus amb la punta del cotèl sens los copar.
Assasonar cada uòu de pebre del molin e de sal de Guérande.
Ajustar un culherat de crèma preparada e un pauc de ceboleta sus cada uòu.

Bon apètis
http://www.toutaila.com/recettes/


Tornar al calendièr ?
Tornar al somari ?