Calendièr de l'Avent de 2002
Cada jorn, a comptar del 28 de novembre, podretz dobrir una fenèstra que vos farà viatjar en Occitania...
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
Picar sus la fenèstra 28
per tornar al calendièr.
Nadal en Auvernha

Vengut d'Auvernha, lo ponti pòt far lo plat principal per sopar ;
copat a tròces, servirà per l'aperitiu.

Per 6 personas

Lo verd de 4 còstas de bledas, 250 g de prunas negras secas, 225 g de farina, 4 uòus, 1 veire grand de lait, 2 cebas, 400 g de farç, 1 culhièr de burre, un pauc de pompa estadissa, sal, pebre, cerfuèlh, jalverd, lard fumat ; podètz remplaçar las bledas per d'espinarcs.
Capolar las fuèlhas de bledas amb las cebas, lo jalverd e la pompa, far venir ros amb lo burre a la padena. Desfelcir la farina amb la lait, los uòus un per un, puèi lo farç e las prunas (pas descloscadas).
Ajustar las bledas. Graissar lo fons d'una terrina e i botar vòstra preparacion.
Cuèire al forn 1 ora.

Per ne saber mai sus la cosina d'Auvernha : http://www.cantalpassion.com/ultimegastronomie.htm


A deman !

Tornar al somari ?
Tornar a l'indèx ?