Calendièr de l'Avent de 2002
Cada jorn, a comptar del 28 de novembre, podretz dobrir una fenèstra que vos farà viatjar en Occitania...
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
Picar sus la fenèstra 28
per tornar al calendièr.
Nadal en Auvernha

La primièra idèa que me ven a l'esperit se pensi a beure en Auvernha, seriá l'idèa de l'aiga. Lo Castèl de las aigas d'Occitania se trapa dins aquel Massiu septentrional (e non pas central rapòrt a Occitania). Aiga gasosa (Vichei, Sant-Dieri, Santa-Margalida, Castèldon, ...), aiga plata (Volvic, Cantoise, ...).
Mas podèm tanben trapar vins, e dels bons, essencialament a basa de Gamay : los vins de las Còstas d'Auvernha e los de Saint-Pourçain.
Podètz tanben beure de bièrras fabricadas en Auvernha.
Un fum de licors tanben a partir de fruchas coma lo cassís (o colindron negre), la castanha, la fragosta, l'
abajon, l'agranhon, l'anoga, lo ginebre e sustot la renommada genciana que sa rasiga servís dempuèi plan temps per far una beguda refrescanta. L'Avèsa es preparada amb rasigas arrancadas a la man e maceradas pendent 9 meses dins d'aiga e d'alcòl (Riòms es Montanhas e Orlhac-Aurillac).
Per ne saupre mai :
http://ggc.free.fr/vin_auvergne.htm


A deman !
Tornar al somari ?
Tornar a l'indèx ?