Las recèptas especiadas
Gingibre confit

Çò que vos cal :

Tornar al calendièr ?
Tornar al somari ?
Tornar a l'indèx ?

400g de sucre, 25cl d'aiga,

Temps : 5 jorns - 4 Personas

- Pelar li gigibre fresc. Lo copar en lescas finas. Faire trempar dins d'aiga freja pendent 1 ora.

- Escorrir lo gigibre e lo tornar cobrir d'aiga freja. Faire bólher pendent 5 minutas.

- Escorrir e tornar faire aquò 3 còps. Aquestas operacions permeton de demesir la fòrça del gigibre.

- Faire bólher lo sucre e l'aiga e vojar sul gigibre. Cobrir e daissar trempar pendent 12 oras.

- Escorrir e recuperar lo siròp. Lo faire bólher pendent 10 minutas.

Vojar lo siròp bolhent sul gigibre e daissar pausar pendent 2 jorns amb un cabucèl.

- Faire bólher pendent 5 minutas e daissar pausar 3 jorns. Escorrir e pausar sus un papièr sulfurisat per faire secar las lescas de gigibre. Salpicar de sucre. Servar a l'abric de l'umiditat.