Calendièr de l'Avent de 2004

Uèi, Santa Lúcia. Podètz anar veire la pagina d'un calendièr de l"Avent anterior que ne parla.

Lo vin caud del Francís
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Voici la recette de Francis, grand "chauffeur" des Amélofolies du Cabardès (a Moussoulens, le 23 janvier 2005)

Il vous faut :

10 litres de vin (du bon, du Cabardès bien sûr !)

1 kilo de sucre

la peau de 3 oranges et 1 citron

Epices : vanille, cannelle, muscade, clous de girofle, quelques grains de poivre

1 bon verre de trois-six (eau de vie que vous choisirez comme vous l'aimez)

Faire chauffer tout cela pendant 3 ou 4 heures.

Le lendemain, faire réchauffer et ajouter un quart de litre de liqueur de cassis (de Bourgogne, bien sûr.

Pel vin caud, vaquí la recèpta del Francís, grand "caufaire" de las Ampelofolias de Cabardés (a Mossolens, lo23 de genièr de 2005)

Vos cal :

10 litres de vin (de bon, de Cabardés plan segur !)

1 quilò de sucre

la pèl de 3 iranges e 1 limon

Espécias : vanilha, canèla, muscada, clavèls de giròfle, qualques grans de pebre

1 veirat de tres-sièis (aigardent que causiretz coma l'aimatz)

Faire caufar tot aquò pendent 3 o 4 oras.

L'endeman, tornar far caufar e ajustar un quart de litre de liquor de cassís (de Borgonha, plan segur).


Lo Francís Chaudières