"Seigneur, je t'apporte un breuvage qui est bon et enivre celui qui en boit ; il t'attendrira le coeur et te guérira et te fera connaître la route de ton prochain voyage au pays de Tlapallan où tu retrouveras la jeunesse". Et Quetzacoatl but et s'enivra, et il envoya devant lui toutes les variétés d'oiseaux au riche plumage, et s'en alla sur la mer en direction du soleil levant.

Légende de Quetzacoatl (Récit recueilli par le missionnaire franciscain Bernardino de Sahagun - 1550)

Per demandar chocolat dins mai d'una lenga (me'n podètz ensenhar d'autras) :

Anglés, castelhan e portugués : Chocolate

Alemand : Shokolade

Olandés : chocolaad

Italian : cioccolata

Flamenc : chocolade

Occitan : chocolat ("tchoucoulatt")

Trufas de Chocolat

Çò que vos cal :

500 g de chocolat negre
1 gòlça de vainilha
250 g de crèma liquid
50 g de burre mòl
300 g de cacao fin
Alcòl se volètz : 1 culherat a café

Recèpta :

Far bólher la crèma amb la gòlça de vainilha fenduda e rasclada dins la crèma.

Enlevar la gòlça e vojar la crèma bolhenta sul chocolat negre copat a tròces. Barrejar delicadament, plan incorporar lo burre. Botar al refrigedor.

Quand tot es plan pres, rasclar amb un culhèr pichon una bòla de 10g. La rotlar dins lo cacao fin.

Regalatz-vos !
Deman, contunharem amb d'autras recèptas de chocolat !

Tornar al calendièr de l'Avent ?
Tornar al somari ?