Pavés de chocolat à l'orgeat

recette de Michel Belin

Ingrédients :

40 g de crème liquide
60 g de chocolat noir
10 g de beurre
10 g de sirop d'orgeat
15 g de pistaches

Recette :

Faites bouillir la crème et versez-la dans un saladier sur le chocolat râpé ou haché au couteau, puis incorporez le beurre en pommade.

Avec une spatule, travaillez le tout en pâte lisse.

Ajoutez le sirop d'orgeat, mélangez.

Coulez cette ganache en petits tas sur un papier aluminium et décorez de pistaches.

Çò que vos cal :

40 g de crèma liquida
60 g de chocolat negre
10 g de burre
10 g de siròp d'ordiat
15 g de pistachas

Recèpta :

Vos cal far bólher la crèma e la vojar dins un ensaladièr sul chocolat raspat o atalhonat al cotèl, puèi barrejar amb lo burre mofle.

Amb una espatula, trabalhatz lo tot fins a obténer una pasta lissa.

Ajustatz lo siròp d'ordiat, barrejatz.

Vojatz aquesta pasta en far montets sus un papièr d'alumini e decoratz amb pistachas.

Lo vin e lo chocolat ? De rescontres interessants : Maury, Corbièras, Fitor (Fitou), Càurs (Cahors), Madiran : de vins tanics que supòrtan plan l'amarum del chocolat negre. Se volètz organizar tastas de chocolats-vins, escrivètz-nos, n'avèm ja faitas e vos podèm ajudar ! Bona tasta !

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