Seguida de las recèptas realizadas pendent la jornada del 15 de març,
dins l'encastre de la Quinzena occitana en Cabardés.
Las primièras ?

Una aurelheta en forma de crotz occitana ! Mais jusqu'où iront-ils ?
Las pralinas de la Maria-Cecília

Çò que vos cal :

1 bòl d'amètlas, 1 bòl de sucre fin, 1 bòl d'aiga.

Preparacion :

Vojar totes los ingredients dins una caçairòla qu'estaca pas e far bólher. Al cap d'un quart d'ora, la mescla s'espessís, ven blanca e comença de secar en far bullas que creban a la susfàcia.

An aqueste moment, tirar del fuòc e remenar energicament.
Tornar metre sul fuòc en redusir la flama.
La barreja comença a fondre e las amètlas se cobrisson del sucre caramelizat. Contunhar de remenar, fins que se destaquen las unas de las autras e que demòre pas cap de sucre al fons de la caçairòla.

Normalament, aquò dura una mièja ora. Daissar venir tebés e començatz a vos regalar. Se onsèrvan dins una boita de metal, se las manjatz pas sul pic !

Les pralines de Marie-Cécile

Ingrédients :

1 bol d'amandes, 1 bol de sucre en poudre, 1 bol d'eau.

Préparation :

Verser le tout dans une casserole "tefal" et porter à ébullition. Au bout d'un quart d'heure, la mescla s'épaissit, blanchit et commence à sécher en formant de petites bulles qui crèvent à la surface.

À ce moment-là, retirer du feu et remuer énergiquement.
Remettre sur le feu en rédusant la flamme.
Le mélange commence à fondre et les amandes s'enrobent du sucre caramélisé. Continuer à remuer, jusqu'à ce qu'elles se détachent et qu'il ne reste plus de sucre au fond de la casserole.

L'opération ne doit pas durer plus de 30 minutes. Laisser tiédir et commencez à vous régaler. On les conserve dans une boîte en métal, si vous ne les mangez pas sur le champ !

Per las aurelhetas, podètz anar a l'adreiça qu'es a costat :

http://gastronomie.philagora.org/patisserie/oreillettes.htm

Tornar al somari ?
Tornar a l'indèx ?